Hvis du leder efter en forfriskende og lækker cocktail til enten at nyde på terrassen en sommeraften, eller til havefesten, så er pina colada ikke til at komme udenom. Det er en yderst velsmagende drink og passer godt ved mange lejligheder – nøjagtig som en mojito eller en caipirinha også ville være.
Pina Colada er da også en nem drink at have med at gøre, da den helt klassiske opskrift faktisk kun kræver 4 ingredienser, før end du kan mikse en rigtig lækker drink sammen. Nemlig rom, ananasjuice, kokosmælk og isterninger.
Så omend du vil nyde din Pina Colada en rolig sommeraften, eller ved store festlige begivenheder så er og bliver Pina Colada en rigtig god drink.
Historien om Pina Colada
Gennem årenes løb har flere bartendere hævdet at være den første til at mikse en Pina Colada. Men ifølge mange fortællinger blev Pina Colada første gang mikset i 1952 af Ramon Marrero Perez, som var hoved bartender på Caribe Hilton i Old San Juan i Puerto Rico.
Men drinkens egentlig oprindelse er lidt svær at datere. Der er faktisk beviser på, at handlende tilbage i det 19. århundrede blandede rom, kokosvand og moste ananas sammen til hvad der kan betegnes som en prototype til den Pina Colada vi nu har i dag.
Pina Colada – rystet eller blendet?
Men bør en klassisk Pina Colada rystes eller blendes? Der er mange der hævder at den blendede Pina Colada er en nyere opfindelse. Men faktisk er den blendede udgave den originale udgave direkte fra Old San Juan.
Hvad enten du vælger at ryste eller blende din Pina Colada, så er faktum dog, at du får en rigtig lækker tropisk drink.
Hvilken rom er bedst til Pina Colada?
Hvilken rom der er bedst, når det kommer til at mikse en lækker og forfriskende Pina Colada afhænger meget af, hvordan du selv kan lide dine drinks. Nogle kan lide deres Pina Colada med stærk rom smag, mens andre foretrækker en blidere smag i drinken.
I den originale opskrift fra 1952 står der at man skal benytte sig af en hvid rom, men hvis du ønsker en dybere smag i drinken, kan du roligt også bruge en mørkere rum. En Pina Colada går nemlig godt med mange forskellige slags rom.
Friskpresset ananas eller ananasjuice?
Til en god Pina Colada kommer du ikke udenom ananasen, og du kan her vælge at bruge enten en friskpresset ananas eller butikskøbt ananasjuice.
Almindeligt ananasjuice vil give dig langt mindre arbejde på hænderne, da du her er fri for selv at hakke og skrælle den. Mens du ved en friskpresset ananas vil få en tykkere og mere intens ananassmag i din drink.
Pina Colada
Ingredienser
- 6 CL Hvid rom
- 12 CL ananas juice
- 6 CL Kokosmælk
- Ananas til pynt
Sådan gør du
- Tilføj alle ingredienser i en blender
- Hæld cocktailen op i et glas
- Afslut med din ananas som pynt