Caipirinha med cachaça, lime, sukker og knust is

Caipirinha opskrift | Den brasilianske nationaldrink

Caipirinha er en traditionel brasiliansk drink, der er lavet med en blanding af diverse limefrugter, sukker, knust is og cachaca. Det er en meget populær brasiliansk drink.

Caipirinha er utrolig enkel og let at lave, da det ikke kræver de største bartender-færdigheder. Du skal i sinde blot blande ingredienserne sammen, og vupti, så har du en caipirinha. Men når en opskrift er så enkelt at lave, er det vigtigt, at du køber ingredienser af god kvalitet. Det er nemlig i ingredienserne, hvor drikkens smagsnuancer kommer til udtryk.

Da cachaca er svært at købe, hvis du ikke bor i brasilien, kan du erstatte cachaca med din favorit hvide rom. Cachaca bliver også kaldt for den brasilianske rom.

Nyd den langsomt

Selvom Caipirinha er en frugtrig drink, er den meget stærk, da størstedelen af dens indhold består af cachaca, der har mellem 38 og 54% volumenprocent af alkohol. Derfor er det vigtigt, at du nyder drikken langsomt, ved at sippe den. Da dens indhold består primært af stærk alkohol, vil du næppe have problemer med at drikke for meget for hurtigt i modsætning til andre frugtrige drinks, såsom en gin hass.  

Perfekte begivenheder at servere drikken

Caipirinha passer perfekt til fester eller en hygge weekend på stranden, hvor solen står højt på himlen. Dens frugtige smagsnuancer passer også perfekt til en brunch eller til en aften, hvor du skal afstress. Brasilianere nyder ofte drikken sammen med deres nationalret feijoada, der lavet på bønner.

Hvornår blev Caipirinha opfundet?

Caipirinha blev opfundet tilbage i det 19.århundrede af nogle landmænd i regionen Piracicaba i det indre af staten São Paulo. Efter sigende blev opskriften opfundet med formålet at skabe en drinks til festlige begivenheder med høj kvalitet.

Hvad er forskellen på en Caipirinha og en Mojito?

Der er ingen tvivl om, at Caipirinha ligner meget en Mojito, når det det kommer til udseendet og smagen. Begge er klare, lidt søde og godt blandet. Men der er faktisk en hel del forskel, når det kommer til deres ingredienser. Caipirinha er lavet med cachaca, limefrugter og sukker, hvor en mojito er lavet med rom, mynte sukker. 

Caipirinha med cachaça, lime, sukker og knust is
Udskriv
4.47 fra 15 stemmer

Caipirinha

Caipirinha er en lækker brasiliansk drink, der er lavet på cachaca, sukker og lime. Opskriften er super nem og lave, og passer umådeligt godt til de varme sommerdag, hvor man ligger og soler sig på stranden eller på terrassen.
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Alkohol, Caipirinha, Cocktail med rom, Drink, Drinksopskrift
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 152kcal

Ingredienser

  • 1 Lime
  • 2 tsk. Rørsukker
  • 6 CL Cachaca (eller hvid rom)
  • Limebåd til pynt
  • Knust is

Sådan gør du

  • Start med at skære limen i en halv, og skær derefter den halve i tre limebåde og kom den i et glas.
  • Mas limebådende med en muddler.
  • Tilføjer derefter is, cachaca og rør rundt.
  • Tilføj en limebåd til pynt fra den halve lime du har tilbage.

Noter

Hvis du ønsker at prøve Caipirinha uden alkohol, kan du eventuelt erstatte cachaca med Ginger ale. 

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top