Mojito med lime, mynte, rom og danskvand

Mojito opskrift | Klassisk cocktail med hvid rom og mynte

Her finder du en opskrift på mojito, der har utrolige forfriskende smagsnuancer. Det er en simpel drinksopskrift, da det eneste du skal bruge for at lave en Mojito er, rom, mynte, lime, sukker og danskvand, samt en muddler og en omrøringsske til at blande ingredienserne sammen. 

Mojito er en af verdens mest populære cocktails, der er kendt over hele verdenen. Det er en klassisk cocktail, der opstod i Cuba, hvilket også er hensigtsmæssigt, da størstedelen af ingredienserne til en mojito opskrift stammer derfra.

Du kan med god grund nyde opskriften op en varm sommerdag, da mynten og limen giver en kølig, forfriskende smag, hvor danskvanden er med til at give den dens brusende karaktertræk.

Andre typer af mojito

Såvel det ønskes, kan du tilpasse smagsnuancerne i opskriften, ved at skifte- og tilføje andre ingredienser til opskriften, så den dermed skifter smag. Dette gør også, at det er en sjov cocktail at dele med dine venner. Du kan blandt andet tilføje jordbær, så det bliver en mere frugtrig drink. Langt de fleste typer at frugter fungerer nemlig godt med basisingredienserne en mojito.

Hvilken rom skal jeg vælge til mojito?

Når det kommer til hvilken rom du skal bruge til din mojito drink, har du et væld af muligheder. Du kan nemlig vælge hvilken som helst rom du ønsker at bruge. Det kan enten være den rom du allerede har i drinksskabet, eller din favorit rom.

Det er dog vigtigt, at du vælger en hvid rom, så selve alkoholen ikke overvælder de allerede sarte natur aromaer fra mynten, citrussen og andre frugter du ønsker at tilføje.  

Hvilken slags mynte skal jeg vælge?

Der findes mange typer af mynter på verdensplan, og derfor giver det god mening, at du måske ikke helt ved hvilken mynte til mojito, der passer bedst.  Den mynte der bliver brugt allermest til mojitos, er den, der kaldes ”Spearmint”. Spearmint, er den grønne mynte du oftest finder i dit lokale supermarked.  

Mojito uden alkohol

Bare fordi, at du ikke drikker alkohol, er det ikke ensbetydende med, at du skal gå glip af mojitos fantastiske smagsoplevelse.  Du kan derfor med rette erstatte den hvide rom med Sprite, så opskriften stadig indeholde de forfriskende smagsnuancer fra mynten og limen.

Hvad er Mojito og hvornår blev den opfundet?

Oprindelsen på mojito kan spores tilbage til Cuba, hvor Sir Francis Drake, der var en engelsk opdagelsesrejsende, besøgte Havana tilbage i 1586. Dengang eksperimenterede han med forskellige typer af drinks, der skulle angiveligt bruges til medicinske formål. Her fandt han frem til en opskrift, der bestod af aguardiente (der er en forløber til det vi i dag kalder for rom), lime, mynte og sukker. 

Med tiden blev aguardiente erstattet af det vi kender som rom, og navnet blev ændret til Mojito. Verdenen fik sin første oprindelige introduktion til Mojito opskriften tilbage i 1932 fra “Sloppy Joe’s Bar Cocktail Manual”.

Mojito med lime, mynte, rom og danskvand
Udskriv
5 fra 1 stemme

Mojito

Lækker forfriskende drink på mynte og lime
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Ret: Cocktail
Keyword: Cocktail med rom, Cubansk cocktail, Danskvand, Hvid rom, Lime, Sukker
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 240kcal

Ingredienser

 • 10 Friske mynteblade
 • ½ Lime
 • 2 tsk. Sukker
 • 4 CL Hvid rom
 • 12 CL Danskvand

Sådan gør du

 • Start med at skære den halve lime i fire limebåde.
 • Placer dernæst myntebladende og 1 limehjul i et glas.
 • Muddle derefter mynten og limehjulet for at frigive smagsnuancer.
 • Tilføj sukkeret og 2 limehjul, og muddle igen.
 • Herefter tilføjer du din ønskede hvide rom og danskvand i glasset.
 • Afslut med at omrøre, og smag til med ekstra sukker, hvis du føler det er nødvendigt.
 • Du kan tilføje den sidste limebåd som pynt, hvis det ønskes.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top