Tom Collins cocktails med kirsebær

Tom Collins opskrift | Nem og klassisk cocktail

Hvis du endnu ikke har smagt Tom Collins, er du gået glip af noget. Tom Collins er nemlig en forfriskende cocktail, der smager af boblende lemonade, der nemt kan køle dig ned på en varm sommerdag. Desuden er det er en virkelig simpel og klassisk cocktail, der kun består af gin, citronsaft, sukkersirup og danskvand. 

Du kan nemt tilføje ekstra ingredienser, hvis du ønsker at tilføje flere smagsnuancer. Dette er også grunden til, at det er en af mine favorit cocktails at lave, da den kan laves uden besvær, og så passer den godt til alle slags arrangementer. På billedet ser du den version af Tom Collins, der hedder American Collins.

Cocktailens oprindelse

Der er en del debat om Tom Collins oprindelse. Men cocktailen begyndte at blive en fast bestanddel af barers menukort efter udgivelsen af Jerry Thomas bog tilbage i 1877 med navnet “Bon Vivant’s Companion”. Herefter blev cocktail populær, og er stadig meget fremtrædende i dag. Der er altså ikke tale om, at drinken er opkaldt efter skaberen af drinken, ligesom det heller ikke er tilfældet ved en isbjørn drink.

Dengang cocktail blev introduceret, var det ofte Old Tom Gin, Plymouth Gin eller hollandsk Gin (der er kendt som Genver i dag), der blev brugt.

Du kan sagtens bruge hvilken som helst type gin du ønsker, og det behøver derfor ikke være den bedste eller dyreste gin. Men hvis du vil prøve den klassiske opskrift, kan du prøve en af de førnævnte gins. 

Nem cocktail uden besvær

Tom Collins ikke de største færdigheder og dyreste ingredienser. Faktisk kan du få de fleste ingredienser til cocktailen i dit lokale supermarked. Derfor behøver du heller ikke er at besøge din lokale bar for smage denne cocktail. Du kan nemt lave den derhjemme. Du skal bare tilføje ingredienserne i et High Ball glas, tilføje is og lidt pynt, og så er du færdig. 

Hvis du synes at opskriften minder meget om en Gin Fizz cocktail, har du ret. De bruger egentlig samme ingredienser, men til en Gin Fizz opskrift, skal du tilføje æggehvider. 

Andre versioner af Tom Collins

Der findes utallige af versioner af en Tom Collins, da du nemt kan tilføje- og ændre ingredienserne til dit behov. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne. 

Du kan f.eks. erstatte ginnen med whiskey, så du får en John Collins. Du kan også erstatte ginnen med vodka, så du får vodka Collins, eller tilføje Tequila, så du får en tequila Collins. Du kan prøve American Collins, hvor der tilføjes et kirsebær og blåbær til gin versionen af Collins cocktails.

Hvis du vil have en lidt sødere version, kan du for eksempel prøve rabarber Collins, hvor du tilføjer rabarber sukkersirup.

Tom Collins cocktails med kirsebær
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tom Collins

Tom Collins er en velsmagende cocktail, og den nok mest kendte Collins cocktail. Lavet af gin, citronsaft, sukker og danskvand. Første mixet lavet af Jerry Thomas, "Amerikansk mixologi fader" i 1876
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Ret: Cocktail
Keyword: Citronsaft, Cocktail med gin, Danskvand, Gin, Sukkersirup
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 122kcal

Ingredienser

  • 6 CL London Dry gin
  • 3 CL Friskpresset citronsaft
  • 1,5 CL Sukkersirup
  • 8 CL Danskvand
  • Citronbåd til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Tilføj gin, citronsaft og sukkersirup i et Collins glas (High Ball glas)
  • Tilføj dernæst isterninger
  • Afslut med danskvand og citronbåden til pynt.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top