Orange coctail med Aperol, vin, dansk og appelsin

Aperol Spritz opskrift | Klassisk italiensk cocktail

Med denne opskrift på Aperol Spritz får du en sommerdrink, der er både forfriskende, smagsrig, og får dig til at føle, at du er i det nordlige italien. 

Aperol Spritz er en veletableret drink i Italien, og bliver oftest drukket som en efter-arbejde cocktail, hvor folk skal afstresse og hygge med kollegaer samt venner. 

Du ser oftest folk i Italien hygge sig med denne lækre cocktail sent på eftermiddagen, og især i de nordlige byer som Milano og Venedig. 

Men selvom den har sine rødder i varme og solrige Italien, kan du nemt replikere den derhjemme. Det eneste du skal bruge af ingredienser til at lave en Aperol Spritz opskrift er Aperol, prosecco (italiensk mousserende vin), danskvand og en appelsinskiver. 

Hvad smager Aperol Spritz af?

Smagen af Aperol Spritz passer perfekt til de varme sommerdage. Den er let bitter i smagen med en hint af sød appelsin og urter. Hvor brugen prosecco og danskvand får opskriften til at føle forfriskende. 

Hvilken prosecco skal jeg vælge?

Enhver type mousserende vin kan kombineres med Aperol og danskvand. Derfor er der ikke behov for, at du går ud og bruger en masse penge på en dyr vin. Du kan derfor godt bruge asti til Aperol Spritz. Det er dog vigtigt at bemærke, at en ægte Aperol Spritz kræver en italiensk mousserende vin. 

Når du køber en prosecco, kan du får en mousserende vin, der differentiere sig mellem at være sød til tør i smagen. Til en Aperol Spritz er det vigtigt, at du vælger en prosecco, der har et sødme niveau, du foretrækker. 

Hjemmelavet Aperol Spritz

En Aperol Spritz kræver egentligt ikke det helt store for at lave. Ingredienserne kan du nemt købe i dit lokale supermarkedet. Dertil kræver det heller ikke en speciel cocktail mixer eller andet cocktail-udstyr. 

Det eneste du skal gøre at at fylde et glas op med is, tilføje Aperol, Prosecco, danskvand og blande ingredienserne. Vupti så har du en lækker Aperol Spritz cocktail, der nok skal nedkøle dig på en varm sommerdag. 

Du kan købe Aperol Spritz færdigblandet på flaske eller i mindre små flasker i dit lokale supermarkedet. Men det smager langt bedre, når du selv laver det, og så tager det heller ikke mere end tre minutter at lave sommerdrikken. 

Hvor kommer Aperol Spritz fra?

Aperol, der også kaldes Aperol Aperitivo, har sine rødder tilbage til Padua i Italien. Aperitivo blev opfundet som en appetit-venlig cocktail, der blev indtaget før aftensmaden tilbage i 1919. Dens bittersøde smag og aromatiske botaniske ingredienser samt dens lave alkoholindhold, gjorde det til den perfekte cocktail til at nippe.

Men selvom Aperol Spritz har været nydt i Italien i mere end et århundrede, fik den først genkendelse i andre lande efter 2010’erne.

Orange coctail med Aperol, vin, dansk og appelsin
Udskriv
5 fra 1 stemme

Aperol Spritz

Aperol Spritz er en kendt og klassisk sommercocktail. Perfekt til nærmest enhver lejlighed med venner og familie
Forb. tid3 min
Tilb. tid3 min
Samlet tid6 min
Ret: Drinks
Keyword: Aperol Spritz, Cocktail, Drinksopskrift, Vin
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 158kcal

Ingredienser

  • 6 CL Aperol
  • 8 CL Mousserende vin
  • 3 CL Danskvand
  • 1 Appelsin til appelsinbåde
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Start med at fylde et vinglas op med isterninger
  • Tilføj prosecco og Aperol i glasset
  • Tilføj dernæst lidt dansk vand og rør let rundt
  • Afslut med appelskiver til pynt

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen