Black Russian blev opfundet i 1949 af den belgiske bartender Gustave Tops, der arbejdede på hotellet Metropole. Black Russian drinken har trods, hvad navnet antyder, ikke fået sit navn, fordi den har noget med Rusland at gøre. Black hentyder til den meget mørke farve drinken har, og Russian hentyder til vodkaen. Det er lidt sjovt at tænke på, at den mørke og mystiske Black Russian drink blev opfundet lige i starten af den kolde krig.
Black Russian er en simpel drink af to dele, man laver den ved at blande vodka med kaffelikør – ofte Kahlúa – hvilken er lavet af rum, sukker og Arabica kaffe, og stammer fra Mexico, så Black Russian drinken kunne ligeså godt have heddet Mexican Russian.
I disse dage er den sorte russer – Black Russian – mindre kendt end sin efterfølger White Russian, hvori man tilføjer mælk eller fløde.
Black Russian ingredienser
Black Russian opskriften er utrolig nem at lave, da den består af to ingredienser: Vodka og Kaffelikør. Dette gør det en nem kandidat til en drink man hurtig og nemt kan bikse sammen derhjemme.
Af andre ingredienser man skal bruge til drinken, hvis man skal lave den på traditionel vis, er et old fashioned glas eller et whiskey glas og isterninger.
Hvordan smager en Black Russian?
Kaffelikør smager af sød kaffe, og vodkaen i sig selv tilføjer ikke meget smag, så drinken smager nærmest bare af sød kaffe. Man kan dog variere mængden af kaffelikør kontra vodka; man gør den sødere ved at tilføje mere kaffelikør, og tørre og stærkere ved at tilføje mere vodka.
I forhold til sin lillebror eller lillesøster, White Russian, så har Black Russian en mere bitter smag. Der er mere dybde, flere mørke og mystiske toner, og den er mere intens i smagen. Man kan måske sige, at den er et minde, om hvordan stemningen var under den kolde krig; den tid den blev til.
Black Russian
Ingredienser
- 5 CL Vodka
- 2 CL Kahlúa
- Isterninger
- Whiskey glas
Sådan gør du
- Put isterningerne i glasset
- Hæld vodkaen over isterningerne
- Tilføj Kahlúa
- Man kan vælge at røre rundt eller ej