Forfriskende lækker opskrift på White Russian med kaffelikør og vodka

White Russian opskrift | Drik som the Dude i The Big Lebowski

Hvid Russer eller White Russian, kært barn har mange navne. White Russian opskriften med mælk eller fløde er en utrolig lækker og nem drink at lave selv. White Russian drinken blev til i 1965, da nogen besluttede sig for at tilføje fløde til en Black Russian. Ingen af de to drinks er russiske, men Russian hentyder til vodkaen, som ofte associeres med Rusland.

White Russian drinken fik sig et utrolig hårdt spark bagi, og landede i målet af popularitet efter filmen The Big Lebowski, som udkom i 1998. Jeff Bridges karakter the Dude, ser man i filmen, gentagende gange bestille, lave eller sippe den lækre drink. Det er nok en af de drinks fra popkulturen, som har set mest succes, og den er helt deroppe med Carrie Bradshaws signatur drink Cosmopolitan, hvis ikke den er endnu mere populær her i Danmark.

Ingredienser og valg af vodka til White Russian

Opskriften på White Russian, trods sin simple sammensætning af ingredienser, kan laves på utrolig mange måder, alt efter hvilken konsistens – eller kalorier – man vil have. Man kan lave White Russian med mælk, White Russian med sødmælk, eller som originalen med piskefløde – her kan man dog også bruge en mindre fed fløde. Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg kunne forestille mig, at den også ville smage godt med alle de veganske mælkeprodukter.

Når du laver en White Russian derhjemme – og du har valgt, hvilken mælk eller fløde du vil bruge – så gør dig selv den tjeneste at købe en god vodka, ikke nødvendigvis en dyr vodka, men en god én. Og vil du forblive i temaet med Russere, så køb en russisk vodka.

Opskriften på White Russian er utrolig nem at lave. Og med de tre ingredienser behøver du heller ikke gang en shaker. Du mixer den bare direkte i dit valg af glas. Ofte serveres drinken som sin storesøster, Black Russian, i et whiskey glas, så har du sådan et, kan du lige så godt bruge det.

White Russian med Bailey

White Russian og Black Russian har tilsammen en broget skare af forskellige drinks, man nemt kan lave, ved at udskifte eller tilføje en ingrediens eller to.

Hvis man udskifter fløden eller mælken med Bailey, har man en Muddy Water eller en Blind Russian. Man kan også lade være med at udskifte fløden eller mælken med Bailey, og bare lave en White Russian med Bailey, dette hedder en Mudslide. En Black Russian er en White Russian uden fløde eller mælk.

White Russian kalorier

Laver du en traditionel White Russian med fløde, så er du nok klar over, at den indeholder en smule flere kalorier end de fleste drinks, det er noget jeg personlig selv godt kan se igennem fingre med, da den smager så godt, at man godt kan glemme, at der kommer lidt på sidebenene, når man vælger at nyde sådan en drink. Der er i en White Russian ca. 314 kalorier.

Kaffelikør til White Russian

Opskriften på White Russian indeholder typisk Kahlúa, men man kan også bruge en hvilken som helst anden kaffelikør. Og har du mod på at lave din egen kaffelikør, så kan denne også bruges, og smager garanteret rigtig godt!

Vil du gerne lave denne drink, så den imponerer dine gæster? Så er der en måde at blande drinken på så den får et flot udtryk

Forfriskende lækker opskrift på White Russian med kaffelikør og vodka
Udskriv
5 fra 1 stemme

White Russian

Lækker opskrift på White Russian, der laves på kaffelikør, fløde og vodka.
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid4 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Drink med bailey, Vodka med kaffelikør, White Russian opskrift
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 314kcal

Ingredienser

  • 5 CL Vodka
  • 2 CL Kaffelikør
  • 3 CL Fløde eller mælk
  • Whiskey glas
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Hæld vodka og kaffelikør i et whiskey glas
  • Tilføj isterninger
  • Herefter hælder du fløden i
  • Og give den en lille nænsom omrøring, der giver et flot spil mellem kaffelikøren, vodkaen og fløden

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top