Opskrift på lækker Black Russian cocktail med vodka og kaffelikør

Black Russian opskrift | Et levn fra den kolde krig

Black Russian blev opfundet i 1949 af den belgiske bartender Gustave Tops, der arbejdede på hotellet Metropole. Black Russian drinken har trods, hvad navnet antyder, ikke fået sit navn, fordi den har noget med Rusland at gøre. Black hentyder til den meget mørke farve drinken har, og Russian hentyder til vodkaen. Det er lidt sjovt at tænke på, at den mørke og mystiske Black Russian drink blev opfundet lige i starten af den kolde krig.

Black Russian er en simpel drink af to dele, man laver den ved at blande vodka med kaffelikør – ofte Kahlúa – hvilken er lavet af rum, sukker og Arabica kaffe, og stammer fra Mexico, så Black Russian drinken kunne ligeså godt have heddet Mexican Russian.

I disse dage er den sorte russer – Black Russian – mindre kendt end sin efterfølger White Russian, hvori man tilføjer mælk eller fløde.

Black Russian ingredienser

Black Russian opskriften er utrolig nem at lave, da den består af to ingredienser: Vodka og Kaffelikør. Dette gør det en nem kandidat til en drink man hurtig og nemt kan bikse sammen derhjemme.

Af andre ingredienser man skal bruge til drinken, hvis man skal lave den på traditionel vis, er et old fashioned glas eller et whiskey glas og isterninger.

Hvordan smager en Black Russian?

Kaffelikør smager af sød kaffe, og vodkaen i sig selv tilføjer ikke meget smag, så drinken smager nærmest bare af sød kaffe. Man kan dog variere mængden af kaffelikør kontra vodka; man gør den sødere ved at tilføje mere kaffelikør, og tørre og stærkere ved at tilføje mere vodka. 

I forhold til sin lillebror eller lillesøster, White Russian, så har Black Russian en mere bitter smag. Der er mere dybde, flere mørke og mystiske toner, og den er mere intens i smagen. Man kan måske sige, at den er et minde, om hvordan stemningen var under den kolde krig; den tid den blev til.

Opskrift på lækker Black Russian cocktail med vodka og kaffelikør
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Black Russian

Opskrift på Black Russian, der giver en lækker smagsoplevelse.
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid4 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Black Russian opskrift, Vodka med kaffelikør, Vodka og kaffelikør
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 71kcal

Ingredienser

  • 5 CL Vodka
  • 2 CL Kahlúa
  • Isterninger
  • Whiskey glas

Sådan gør du

  • Put isterningerne i glasset
  • Hæld vodkaen over isterningerne
  • Tilføj Kahlúa
  • Man kan vælge at røre rundt eller ej

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top