Whiskey Sour er en lækker whisky opskrift, der dateres tilbage til 1870’erne. Med Whiskey Sour får du en af de bedste klassiske cocktails, der smager fremragende og er utrolig let at lave. Dertil kan du, hvis det ønskes, tilvælge dine egne ingredienser, så den passer perfekt til dine smagsønsker.
Som navnet antyder, har Whiskey Sour et ‘sourly’- touch, der kommer fra brugen af citron. Dog bliver syrligheden i smagen afbalanceret og komplimenteret af sødmen fra whiskyen og brugen af sukkersirup. Hvis du synes, at denne opskrift er for syrlig, kan du justere din næste drink, og tilføje mindre citron.
Whiskey Sour med- eller uden æg
Den traditionelle opskrift på Whiskey Sour indeholder æggehvider, der er med til at formindske syrligheden, og dermed gøre cocktailen mere blød i smagen. Hvis du ønsker at drikke Whiskey Sour uden æg, da du er bange for at få salmonella eller du ikke ønsker animalske produkter i din drink, er dette en mulighed. Hvis opskriften bliver for syrlig uden æggehviden, kan du tilføje ekstra sukkersirup som kompromis.
Whiskey Sour
Ingredienser
- 5 CL Bourbon
- 3,5 CL Lime juice
- 1,5 CL Sukkersirup
- 2 Dråber Angostura Bitters
- ½ Æggehvide
- Isterninger
- Lime til pynt
Sådan gør du
- Tilføj alle ingredienserne i en shaker med isterninger.
- Shake ingredienser indtil shakeren føles afkølet.
- Hæld dernæst indholdet ud i et glas fyldt op med isterninger.
- Afslut med at tilføje dit ønskede pynt.