Lækker opskrift på gin og tonic med strejf af lime

Gin og Tonic opskrift | Velkendt opskrift på en lækker drink

Gin og tonic (der også kaldes G&T) er en velkendt drink. Det en er klassisk og forfriskende opskrift, der også er nem at lave, da den kun kræver to ingredienser. De ingredienser du skal bruge er gin og tonic.  

Du har også mulighed for at sætte dit eget touch på opskriften med et stref af lime, agurk eller hvad ellers du måtte foretrække. 

Gin og Tonic er et godt valg af drink til enhver begivenhed, om det er til middag, i selskab med venner eller til happy hour-events. 

Hvordan laver man en gin og tonic opskrift?

Gin og tonic er heldigvis en super nem opskrift at lave. Der kræves nemlig ikke mere end gin og tonic som ingredienser.

Da der ikke kræves mere end to ingredienser, har du også mulighed for at sætte dit eget touch på opskriften, hvis du ønsker dette. Du kan nemlig nemt at tilføje andre ingredienser som du godt kan lide. 

Men da opskriften i sig selv ikke kræver mere end to ingredienser, er det vigtigt, at du vælger en kvalitets gin. Derfor vil det være en god ide at investere i en gin, der har en let smag af citrus og en god blanding af botaniske smagsnuancer, da det passer godt sammen med tonic. Tanqueray og Bombay Sapphire er begge gode gins, der kan bruges til din gin og tonic.

Hvad med tonic?

En ting du skal huske på er, at din gin og tonic opskrift kun er så god som både den gin og tonic du vælger. Derfor er det også nødvendigt, at du vælger en tonic, der får dine smagsløg til at danse. 

Hvis du ikke allerede har en favorit tonic, vil det være en god ide at udforske nogle af de fantastiske tonics, der er på markedet. Der er mange tonics, der er designet med henblik til at gøre din gin og tonic oplevelse mindeværdigt med lækre smagsnuancer. 

Forskellige lækre gin og tonic varianter

Gin er nok en af de spiritus ingredienser, der bliver brugt allermest til at lave drinks med. Smagsnuancerne i gin er ikke aggressive og overmander derfor ikke drinksopskriften andre ingredienser.

Du kan nemt erstatte tonic-delen med andre ingredienser, der også bliver til en lækker opskrift. Du kan f.eks. erstatte tonic-delen med sukkersirup, så det bliver til en Gin Gimlet opskrift, hvor du også har mulighed for at tilføje æggehvide, så det bliver til en Gin Fizz opskrift.

Muligheder er mange, og derfor handler det allermest om, at du vælger tilhørende ingredienser som du foretrækker. Hvis du gerne ønsker en mere sommerlig variant, kan du prøve at tilføje jordbær til din gin og tonic. 

Hvorfor bruge agurk i gin og tonic?

Måske har du set det før, at der bliver brugt agurk i gin og tonic, når du bestiller en gin og tonic opskrift i byen, på en restaurant eller til et besøg hos svigerforældrene.

Det kan virke mærkværdigt, at der bliver brugt agurk. Men der er faktisk en god grund til, at du kan få en gin og tonic med agurk.

Agurken er nemlig med til at give din gin og tonic en frisk, blød og blomstret karakter, hvilket harmonerer godt med ginnens botaniske smagsnuancer.

Kalorier i den originale gin and tonic opskrift 

Man kan tænke, at opskriften indeholder færre kalorier end andre cocktails grundet mængden af ingredienser, men dette er ikke tilfældet.

En gin og tonic opskrift indeholder faktisk en hel del kalorier. Dette skyldes, at der ofte er en del sukker i en tonic, hvilket videreføres til opskriften. En typisk tonic indeholder per 210ml omkring 170 kalorier. 

Hvis du gerne vil spare på kalorierne, kan du vælger en mindre sukkerrig tonic. 

Blandingsforhold i din gin og tonic

Blandingsforholdet i din gin og tonic er også afhængig af hvordan du foretrækker dine drinks. Hvis du ønsker en drink, der er en smule stærk i smagenm, vil det være en god ide, at bruge lidt mere gin end hvad opskriften anbefaler. 

Men som hovedregel vil gin og tonic blandingsforhold være 4 CL gin og 10 CL tonic.

Lækker opskrift på gin og tonic med strejf af lime
Udskriv
4.86 fra 7 stemmer

Gin og Tonic

Lækker opskrift på gin og tonic, der laves på to ingredienser. Denne opskrift passer til enhver begivenhed.
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Drinks
Keyword: agurk gin og tonic, gin and tonic opskrift
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 209kcal

Ingredienser

  • 4 CL Gin
  • 10 CL Tonic
  • 1 Limebåd til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Start med fylde et highball glas med isterninger.
  • Tilføj dernæst ginnen og derefter tonic.
  • Rør forsigtigt rundt i glasset
  • Afslut med en limebåd til pynt

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top