Bloody Mary er nok en af verdens mest kendte cocktails, med evnen til at sætte gang i selv de sløveste morgener. Drinken kan ses som et lille måltid i sig selv, og en god måde at få noget alkohol i kroppen efter en hård bytur, for at holde de værste tømmermænd på bagen.
Jeg tror, at der er mange der ikke kan forene sig med den mere salte og måltid – tilnærmelsesvis tomatsuppeagtige – smag som Bloody Mary kan have, men er man fan, så er man virkelig fan, især på morgenerne efter en solid bytur.
Bloody Mary ingredienser
Hvad er der i en Bloody Mary, og hvordan laver man en hjemmelavet Bloody Mary? Der er utrolig mange versioner, og man kan virkelig sætte sig eget præg på en Bloody Mary, men oprindeligt menes der at være 7 ingredienser i en Bloody Mary: vodka, tomatjuice, Worcestershire sauce, sort peber, sellerisalt og citronsaft. Men som så mange andre klassikere, så har den inspireret utrolig mange variationer.
Men i denne hjemmelavet Bloody Mary opskrift skal man bruge vodka, organisk tomatjuice, citronsaft, Worcestershire sauce, Tabasco, salt, peber, bladselleri og isterninger. Denne opskrift kræver dog lidt fra cocktailværktøjskassen, hvilket er en shaker, det kan også klares uden, men det bliver nemmere at få blandet de mange ingredienser ordentligt med hjælp fra en shaker.
Oprindelse på Bloody Mary
Den klassiske Bloody Mary opskrift blev nok opfundet – trods lidt usikkerhed – på en bar ved navn New York i Paris i 1921 af Fernand Petiot. Der er mange oprindelseshistorier, når det kommer til historien om Bloody Mary. Nogen mener, at den er opkaldt efter Dronning Mary af England.
Men den originale, som nævnt i det forrige afsnit indeholder, ifølge den internationale bartender forening, de syv ingredienser: vodka, tomatjuice, Worcestershire sauce, sort peber, sellerisalt og citronsaft. Ofte bliver den klassiske version altid serveret med en stængel bladselleri, når man får den på bar eller til sin tømmermænds brunch.
Opskriftens mange variationer
Hvis man skifter vodkaen ud med tequila, har man en Bloody Maria; bruger man gin i stedet for vodka har man en Red Snapper. Hvis man virkelig har lyst til en Bloody Mary, men ikke har lyst til alkohol, så kan man lave en alkoholfri Bloody Mary opskrift – Bloody Mary opskriften uden alkohol kaldes en Virgin Bloody Mary, og er næsten lige så god mod tømmermænd.
Cubanerne har også en variation af Bloody Mary, som kaldes Cubanito, drinken er med rom i stedet for vodka, og indeholder ikke peber, og ikke lige så meget Tabasco, og serveres ofte som en appetitvækker.
Pynt den som du ønsker
Der er også gået sport i at pynte en Bloody Mary, som nævnt, så er en bladselleristængel næsten at finde i alle Bloody Mary’s nu til dags. Af andre former for pynt, så kan man bruge citronbåde, fyldte olivener, cocktailløg, syltede agurker, rejer på spyd, osteterninger, eller min favorit; bacon. Har du andre gode idéer for, hvad er ville passe til denne let-tilpasselige drink, så prøv dig frem, det er næsten kun fantasien der sætter grænser.
Bloody Mary
Ingredienser
- 2 CL Vodka
- 4 CL Tomatjuice
- ½ CL Citron
- 4 Skvæt Worcestershiresauce
- 4 Skvæt Tabasco
- 1 Knivspids Salt 1
- 1 Knivspids Peber
- 1 Bladselleristængel
Sådan gør du
- Tilføj rigeligt is og alle ingredienserne tildin shaker
- Ryst shakeren frem og tilbage nogle gange for atmixe ingredienserne, uden at drinken bliver skummet
- Hæld den mixede drink op i et glas. Top op medmere is, hvis ikke glasset et fyldt
- Anbring selleristængelen eller andet pynt –variationerne er endeløse
- Tip til tabasco: Det er ikke alle der kan lideden lige stærk, så hvis du laver til en gruppe, så kan man udelade tabascoen ogtilføje den til sidst efter smag