Tequila slammer opskrift. En cocktail med smæk på

Tequila Slammer opskrift | Tequila cocktail med smæk på

Tequila Slammer er en klassisk cocktail, der består af tequila, citronsaft og lemon sodavand. Cocktailen er kendt for sin friske og lette smag, og den er nem at lave og velegnet til mange forskellige lejligheder.

Tequila Slammer er faktisk også navnet på et shot. Men vi vil i denne opskrift gå over cocktail versionen. Hvis du skulle ønske et Tequila Slammer shot, skal du her hælde 2 cl tequila og 2 cl Lemon sodavand i et shot glas.

Hvem opfandt Tequila Slammer?

Der er ingen enighed om, hvem der opfandt Tequila Slammer, eller præcis hvornår cocktailen blev opfundet. En af de mest udbredte teorier er, at den blev opfundet i Mexico i løbet af 1900-tallet af en bartender, der ønskede at skabe en frisk og let drink, der kunne nydes i varmen, nøjagtig som en forfriskende Tequila Sunrise, en Margarita drink eller en lækker Sloe Gin Fizz.

Tequila Slammer spredte sig hurtigt fra Mexico til resten af verden, og i løbet af 1960’erne og 1970’erne blev den en populær drink på barer og klubber i USA og Europa. I dag er Tequila Slammer nok især kendt som en gimmick-drink, som man ikke kan finde mange steder i det danske natteliv.

Men hvis du ønsker at prøve en anderledes drink – eller blot overraske dine venner og familie med en atypisk drink – er Tequila Slammer en virkelig god drink at overveje. Den vil med sikkerhed give dine gæster noget at tale om.

Tequila Slammer – en nem og sjov cocktail

Tequila Slammer er en nem cocktail at lave, og den passer godt til mange forskellige lejligheder. Den er ideel til at servere ved fester og middagsselskaber, og den lette smag gør den også velegnet til at nyde på en varm sommerdag.

Cocktailen er også populær som en morgendrink, da den friske smag af citron og lemon sodavand kan vække sanserne og give en god start på dagen. En, på mange måder, perfekt start på dagen, hvis man er til festival eller på en sommerhustur med sine venner.

Hvorfor hedder den Tequila Slammer?

Tequila Slammer er især kendt for sin unikke fremgangsmåde ift. hvordan man skal drikke cocktailen. Traditionelt indtages Tequila Slammer ved at tage en slurk af drinken og derefter “slamme” glasset ned på bordet. Dette giver en lyd, der ligner et “slam”, hvilket giver cocktailen sit navn.

Denne fremgangsmåde er blevet en del af den kulturelle historie omkring Tequila Slammer, og den er blevet en del af den sjove og festlige stemning, der ofte omgiver denne cocktail.

Man skal dog passe på, hvis man gerne vil nyde cocktailen på den traditionelle måde, da ens glas hurtigt kan gå i stykker. Traditionelt vis blev cocktailen derfor serveret i et hårdt glas, der kunne tåle lidt af hvert. Men selvom du ikke har tænkt dig at slamme dit glas i bordet, kan du stadig nyde en lækker Tequila Slammer.

Tequila slammer opskrift. En cocktail med smæk på
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tequila Slammer

Lækkert Tequila cocktail med smæk på
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Ret: Cocktail
Keyword: Citronsaft, Lemon Sodavand, Tequila cocktail
Antal: 1 drink
Kalorier: 85kcal

Ingredienser

  • 4,5 CL Tequila
  • 1,5 CL Friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. Rørsukker
  • Lemon sodavand

Sådan gør du

  • Fyld dit glas med is
  • Tilsæt din tequila, citronsaft og rørsukker
  • Rør godt rundt indtil rørsukkeret er opløst
  • Fyld herefter glasset op med lemon sodavand
  • Rør igen rundt, indtil ingredienserne er blandet
  • Server cocktail med det samme

Noter

Du kan også pynte cocktailen ved at tilsætte en skive lime eller en skive appelsin. Dette vil også give drinken en ekstra frisk smag.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top