Opskrift på lækker Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri opskrift | Lækker cocktail til sommeren

Om du blot sidder på altanen en aften og nyder den eller er på en fancy cocktailbar i indre by, så er en god og forfriskende strawberry daiquiri ikke til at galt med. Den har en dejlig sød og frugtig smag som mange vil elske.

En god strawberry daiquiri bliver typisk serveret i et cocktailglas og rystes sammen af rom, maste jordbær, lime- eller citronsaft, sukkersirup og isterninger. Denne flydende godbid er, sammen med en isbjørn, præcis det man ønsker sig på en varm sommerdag.

Hvilken rom skal man bruge til strawberry daiquiri?

Mange forskellige slags rom kan bruges til en god strawberry daiquiri. Fra ældre mørke rom, til en lys let aldret rom. En mørk rom vil give dig en helt anden smagsoplevelse end en lys let rom vil, men begge vil fungere godt som base i en strawberry daiquiri.

Hvilken rom der er bedst til strawberry daiquiri afhænger derfor meget af hvordan du selv ønsker din drink skal laves. Det vil dog altid være en god idé, ikke at vælge en alt for kraftig rom, da den i værste tilfælde kan overvælde den friske frugtige smag.

Frossen eller rystet?

Oftest tænker folk på en frozen strawberry daiquiri, når de hører navnet strawberry daiquiri. Men det er dog faktisk to forskellige drinks. Strawberry daiquiri kan både serveres som en almindelig drink, men også helt frosset. 

Den frosne strawberry daiquiri har typisk en konsistens som minder meget om en slush ice. Hvad de begge har til fælles er dog, at det er en rigtig lækker og forfriskende drink, som du og dine gæster med garanti vil være vilde med.

Hvor du med en almindelig daiquiri ryster alle ingredienserne sammen og servere den, skal du med den frosne variant blende alle ingredienserne sammen i din blender, indtil drinken har en let flydende konsistens.

Historien om strawberry daiquiri

Drinken daiquiri blev efter sigende opfundet af en Amerikansk minedrifts ingeniør ved navn Jennings Cox, som arbejdede i Santiago de Cuba. Navnet daiquiri stammer fra en strand, og en mine, der ligger tæt ved Santiago de Cuba, som Jennings Cox arbejdede ved.

Det siges at drinken blev bragt til resten af verden, fra et Amerikansk kongresmedlem som købte daiquiri minen i 1902. Han bragte herefter drinken med sig til diverse barer i New York. Langsomt men sikkert spredte drinken sig videre til resten af USA og Europa.

Kan man lave virgin strawberry daiquiri?

En god strawberry daiquiri kan nydes af alle og enhver. Selv uden alkohol i, er det nemlig stadig en yderst forfriskende og lækker drink. Hvis du har venner eller familie, som ikke drikker alkohol, så kan du derfor stadigvæk servere dem en god drink.

Du kan med ro i sjælen, bytte rom ud med en sodavand som Sprite eller Faxe Kondi. Det vil selvfølgelig ikke smage helt, som en almindelig strawberry daiquiri, men vi kan garantere at du stadig vil få en rigtig lækker drink.

Opskrift på lækker Strawberry Daiquiri
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Strawberry Daiquiri

Opskrift på Strawberry Daiquiri med sød og frugtig smag
Forb. tid4 minutter
Tilb. tid2 minutter
6 minutter
Ret: Cocktail
Keyword: Cocktail med frugt, Drink med rom, Limesaft, Sukkersirup
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 78kcal

Ingredienser

  • 6 CL Lys Rom
  • 1 CL Sukkersirup
  • 4 CL Limesaft
  • 4 Skårede Jordbær
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Muddle dine jordbær i en cocktail shaker eller i et mikser glas
  • Tilføj dernæst den lyse rom, limesaft og sukkersirup
  • Ryst shakeren eller glasset indtil alle ingredienser er mikset godt sammen
  • Si det i et afkølet cocktailglas og pynt med jordbær

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top