Lækker opskrift på Sloe Gin Fizz med Sloe Gin

Sloe Gin Fizz | Lækker cocktail med slåenbær

Med en Sloe Gin Fizz cocktail får du en atypisk variation på den ellers velkendte Gin Fizz opskrift. I modsætning til den klassiske Gin Fizz, er denne cocktail nemlig lavet på slåenbær, der vokser primært i England. 

Cocktailen blev traditionelt drukket som en vinterlig drink, men har efterhånden fået attraktion som en mere sommerlig drink med sin evne til virke opfriskende, da opskriften indeholder danskvand, citrus og sukkersirup. 

Jeg synes helt klart, at det er en opskrift du skal prøve, hvis du i forvejen godt kan lide Gin fizz, og gerne vil prøve kræfter med alternative versioner. Den er det hele værd.

Opskrift på en Sloe Gin Fizz cocktail

Som førhen nævnt er Sloe Gin Fizz er variation på den klassiske Gin Fizz, som bruger en ikke-slåenbær spiritus som fundament i opskriften. Den ellers velkendte silkeagtige struktur og creamet top som æggehviden i en klassisk Gin Fizz bidrager med, bruger en Sloe Gin Fizz ikke æggehvider.

Hvis æggehviden er en af de ingredienser som du elsker i en Gin Fizz, kan du sagtens tilføje den i en Sloe Gin Fizz. Du skal bare tilføje den som du ellers ville gøre i den klassiske variation. 

For at lave en Sloe Gin Fizz kræver det egentlig blot en gin, der er lavet på slåenbær. Dertil skal du bruge noget limejuice, sukkersirup og afslutte med noget danskvand. Den er derfor lige til at lave og kræver ikke mange færdigheder for at gøre den lækker.

Hvad er Sloe?

Nu har jeg nævnt slåenbær et par gange, og det er der god grund til. Den primære ingrediens i opskriften på en Slo Gin Fizz er nemlig slåenbær, der også kaldes for sloe. Med slåenbærs søde smag har gjort det til en populær bær til sødede syltetøj. 

Derfor er det ikke overraskende, at destillerier har brugt bæret til at lave en gin med rig, syrlig og sød smag. 

Hvis vi skal ned på det tekniske niveau er det faktisk ikke en gin der bliver brugt, men faktisk en ginbaseret likør med slåenbær, da der udover bæret som ingrediens bliver tilsat sukker for at modvirke frugtens syrlige smag. 

Prøv forskellige variationer af opskriften

Ligesom ved alle andre typer af cocktails, kan du nemt eksperimentere med cocktailen. Du kan eksempelvis prøve at drikke cocktailen ved at tilføje ingredienserne som beskrevet længere nede, hvis du vil prøve den traditionelle opskrift.

Du kan også prøve at tilføje 50% Sloe Gin og 50% normal traditionel gin, så du får en cocktail, der læner sig lidt til en Sloe Gin Fizz og en normal Gin Fizz.

Lækker opskrift på Sloe Gin Fizz med Sloe Gin
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Sloe Gin Fizz

Sloe Gin Fizz er en lækker variation af den ellers velkendt Gin Fizz opskrift. Prøv den, hvis du ikke allerede har.
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Drink med gin, Gin Fizz med Sloen, Gin Fizz slåenbær, Sloen Gin Fizz
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 122kcal

Ingredienser

  • 4 CL Sloe Gin
  • 2 CL Sukkersirup
  • 3 CL Friskpresset limejuice
  • Danskvand
  • Limebåd
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Start med at tilføje sloe gin, friskpresset limejuice og sukkersirup i en shaker med isterninger, og ryst indtil shakeren føles afkølet.
  • Tilføj isterninger til en highball glas, og sigt cocktailen i glasset.
  • Afslut med danskvand og tilføj din ønskede pynt, såsom en limebåd.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top