Forfriskende lækker screwdriver drink med appelsinjuice og vodka

Screwdriver opskrift | Lækker vodka drink med appelsinjuice

En screwdriver drink består af vodka og appelsinjuice. Det er en meget nem drink at lave, og du skal kun bruge få ingredienser. Du skal blot blande 2 dele vodka med 4 dele appelsinjuice i et glas med is. Så enkelt kan det være at mikse en lækker drink sammen.

Hvis du vil pynte din drink lidt, kan du tilføje en skive appelsin eller en appelsinbåd som pynt. Du kan også tilføje lidt sukker eller grenadine, hvis du vil have en sødere smag og ligner lidt en filur drink. Der er mange muligheder for at tilpasse din screwdriver drink, så den passer lige til din smag.

Hvor stammer Screwdriver drinken fra?

Screwdriver drinken er en drink bestående af vodka og appelsinjuice. Den oprindelige historie om opfindelsen af drinken er lidt uklar, men der er flere teorier om hvor præcis Screwdriver drinken stammer fra.

Uanset hvilken teori der er den rigtige, er screwdriver drinken i dag en populær drink, der nydes verden over. Screwdriver passer nemlig ved mange lejligheder. Uanset om du er på bar, diskotek eller blot skal nyde en forfriskende og nem drink på en varm sommerdag.

Flere teorier om Screwdrivers oprindelse

En teori går på, at den blev opfundet af amerikanske ingeniører, der arbejdede på olieplatforme i Persiske Gulf i 1950’erne. Deres arbejdsdag begyndte meget tidligt, så de ville gerne have en hurtig og nem måde at få en dosis alkohol på. 

Arbejderne havde her ingen fancy cocktails eller drinks til rådighed, så de blandede simpelthen bare vodka med appelsinjuice, som de alligevel havde i køleskabet på olieplatformen – og voila, så havde de en lækker screwdriver drink klar. 

I følge denne teori, fik drinken navnet “screwdriver”, fordi de arbejdede på olieplatformen tilføjede vodka til deres appelsinjuice og miksede drinken sammen med en skruetrækker de havde i deres værktøjskasse.

Screwdriver drink – måske en drink fra 1920’erne

En anden teori går på, at screwdriver drinken opstod under prohibitionen i USA i 1920’erne. Under denne var det nemlig ulovligt at producere og sælge alkohol. Mange mennesker drak derfor hjemmebrygget alkohol eller smuglede alkohol ind fra udlandet.

Denne hjemmebryggede alkohol var sjældent noget, som smagte supergodt. Derfor blev denne hjemmebryggede vodka og alkohol tit blandet med appelsinjuice for at dække smagen af den hjemmebryggede alkohol.

Variationer af en klassisk screwdriver

Da en Screwdriver kun kræver to ingredienser, er der rige muligheder for, at eksperimentere og prøve andre spændende variationer af på en klassisk screwdriver drink.

En af de enkleste måder at spice en klassisk screwdriver op, er ved at bruge vodka med tilsat smag, som f.eks. vodka med frugtsmag som en Cuba Strawberry, Cuba Pineapple eller en vodka med hindbærsmag.

Sodavand kan også tilsættes din screwdriver drink. Hvis du f.eks. topper din screwdriver drink af med rød sodavand har du en filur drink. Her er det blot om at eksperimentere med forskellige sodavand i drinken. Du kan også tage inspiration fra mimosa og tilsætte en mousserende vin til drinken. På den måde bliver det lidt som en Sbagliato.

Forfriskende lækker screwdriver drink med appelsinjuice og vodka
Udskriv
5 fra 1 stemme

Screwdriver

Forfriskende vodka drink med appelsinjuice
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Appelsinjuice, Drink med vodka
Antal: 1 drink
Kalorier: 164kcal

Ingredienser

  • 4 CL Vodka
  • 8 CL Appelsinjuice
  • 1 Skive Appelsin til pynt

Sådan gør du

  • Fyld dit drinksglas med isterninger
  • Hæld vodka og herefter appelsinjuice i glasset
  • Med en ske, rør godt rundt i drinken så ingredienserne blandes sammen
  • Pynt med en skive appelsin, inden du serverer

Noter

Hvis du ønsker den helt klassiske screwdriver, bør du røre drinken rundt med en skruetrækker

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top