Rom og Cola mikset med Rom og Cola opskrift

Rom og cola opskrift | Forfriskende rom drink med cola

Rom og cola er en utrolig enkel, men alligevel yderst tilfredsstillende drink. Alt du behøver for at blande en denne populære drink, er i navnet på den – nøjagtig som ved en anden kendt klassiker vodka red bull. Vi giver her vores opskrift på en velsmagende Rom og Cola drink.

Alle veje fører til Rom og Cola 

Som Skinz synger i sin kendte sang “i min zone” fører alle veje til rom og cola. Og med god grund. Rom og Cola er en virkelig velsmagende drink, som ikke kræver den største bartendererfaring, for at kunne lave.

Men når det så er sagt, er selv de nemmeste miksede drinks, ikke altid så nemme at mikse, når det kommer til stykket. Selvom man, for eksempel, kan remse ingredienserne i en Long Island Iced Tea op, er det de færreste der kan mikse denne cocktail sammen på en tilfredsstillende måde. Det samme er gældende ved en Rom og Cola.

Men på sit mest basale niveau vil en Rom og Cola være så simpelt som at hælde en sjat af din yndlingsrom i et højt glas, fyldt med is, og toppe drinken med cola. Her er det dog vigtigt at kende blandingsforhold, hvilken rom man skal bruge og hvilken cola man skal bruge for at skabe den mest harmoniske smagsoplevelse.

Historien om Rom og Cola

Rom og Cola stammer, som Cuba Libre, fra Cuba. De to drinks startede nemlig som én og samme tilbage i slutningen af det 19. århundrede. Cuba Libre betyder “frit Cuba” og var det kampråb cubanerne brugte under revolutionskrigen mod spanierne.

Drinken stammer altså fra Cuba efter de vandt krigen. Sidenhen blev drinken populær på Cuba inden den spredte sig til resten af verdenen. Den største forskel på en Rom og Cola og en Cuba Libre er her at der i Cuba Libre bliver brugt lime, hvorimod en Rom og Cola er uden lime.

Hvordan laver man en Rom og Cola?

Som vi også kort før var inde på, er Rom og Cola nok ikke den mest besværlige drink at lave, da ingredienserne er i navnet på drinken. Dette er meget ulig f.eks. en Tom Collins eller en Mojito, hvor ingredienserne ikke indgår i navnet.

Kort og godt laver man en Rom og Cola ved at hælde en passende mængde isterninger i et glas, tilsætte 4 cl af din favorit rom og til sidst toppe drinken med cola. Selvom det ikke kræver meget bartendererfaring at mikse denne sammen, er det stadig en yderst forfriskende drink.

Hvor meget rom skal der i Rom og Cola?

Som ved så mange andre drinks som Filur, Isbjørn eller Dark and Stormy er det meget din egen fantasi der sætter grænser, når det kommer til hvor meget rom der skal i en Rom og Cola. Men almindeligvis benyttes der 4 cl af din favorit rom til drinken.

Her kan du dog helt roligt tilsætte mere rom til din drink, hvis du ønsker mere alkohol eller en stærkere rom smag. Her skal du dog huske på, at jo mere alkohol du tilsætter, vil du naturligvis også få flere genstande indenbords.

Hvor mange kalorier er der i en Rom og Cola?

Som tommelfingerregel er der 119 kalorier i en Rom og Cola. Men dette kan selvfølgelig variere afhængigt af hvilken rom du vælger og hvilken cola. Hvis du for eksempel laver en Captain Morgan Rom og Cola vil der være færre kalorier i, end hvis du laver en Bacardi Rom og Cola.

Det er dog ikke meget forskel på kalorierne, i de forskellige rom. Så som udgangspunkt bør man altid vælge en rom for dens smag i drinken, og ikke for kalorierne. Hvis man dog går meget op i kalorierne i sin Rom og Cola, kan det være værd at undersøge, inden man mikser sig denne velsmagende drink.

Rom og Cola mikset med Rom og Cola opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rom og Cola

En nem drink, der er nem og mikse, men smager fantastisk
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid1 minute
Samlet tid3 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Cola sodavand, Drink med rom, Hvid rom, Rom og Cola
Antal: 1 Drink
Kalorier: 119kcal

Ingredienser

  • Isterninger efter behov
  • 4 CL Hvid rom
  • 10 CL Cola

Sådan gør du

  • Hæld isterninger i dit glas
  • Hæld herefter 4 CL rom i glasset
  • Top med din cola
  • Rør rundt med og server

Nutrition

Calories: 119kcal

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top