Forfriskende poinsettia cocktail til vinteren

Poinsettia opskrift | forfriskende cocktail med champagne

Poinsettia er en elegant champagnecocktail med tranebærsmag. Denne yderst velsmagende og sofistikerede cocktail er perfekt til kom-sammen og andre festligheder i vinterhalvåret. Poinsettia er nok ikke den mest kendte cocktail i Danmark – og netop derfor vil du kunne overraske dine venner og familie med denne friske cocktail.

Der er en række af forskellige cocktails der kaldes for navnet Poinsettia. Med vores version vil du få en klassisk Poinsettia, der er lige til at slubre i sig – nøjagtig som en mimosa eller forfriskende cosmopolitan drink. På grund af cocktailens røde farve og ingredienser er det intet under, at den især er populær i de kolde måneder og om vinteren

Poinsettia er en enkel cocktail. Noget som kun gør den endnu skønnere. Som ved andre enkle drinks som Vodka Red Bull eller Isbjørn vil det ikke kræve meget bartenderefaring fra dig, at mikse denne lækre cocktail sammen.

Hvad er der i en Poinssettia cocktail?

Som nævnt er det især denne drinks enkelthed, der kommer den til gode. Selvom den er enkel går det ikke udover smagen. I en klassisk Poinsettia cocktail er der kun 3 ingredienser – nemlig appelsinlikør, tranebærjuice og champagne.

Her er det vigtigt at vælge en champagne der er til den søde side. Her vil appelsinlikøren og tranebærjuicen få de bedste betingelser for, at mikse godt sammen og skabe denne forfriskende smagsblanding i cocktailen.

Hvis du vælger en stærk champagne til din Poinsettia cocktail, kan du komme ud for, at champagnesmagen simpelthen vil overdøve resten af drinken. Dette vil resultere i, at du få en cocktail der smager af champagne, med en let eftersmag af appelsin og tranebær og ikke skabe en sammenhængende drink.

Hvilken champagne til Poinsettia?

Som ved andre champagne cocktails, kræver Poinsettia ikke den absolut bedste champagne. Dette er især gældende når det kommer til at mikse det med så stærke smage som tranebærjuice. Brug derfor gerne en budgetvenlig champagne i stedet. Så får du også en lækker cocktail uden at skulle betale alverden.

Mousserende vin som Cava eller Prosecco, som der også er i en Sbagliato, er begge fantastiske substitutter for champagne, hvis du ikke lige føler for at købe en champagne til din cocktail.

Cava og Prosecco er derudover også ofte billigere alternativer til en flaske champagne. Hvis du derfor gerne vil spare lidt penge på din Poinsettia cocktail, vil disse være gode alternativer.

Gode tips til din Poinsettia

Poinsetta er, som nævnt tidligere, ikke den mest kendte cocktail herhjemme i Danmark. Vi har derfor samlet vores råd og tips, så du kan få den bedste Poinssettia muligt, selvom det er første gang du laver den.

I en klassisk Poinsettia er der ingen is i. Sørg derfor for at køle dine ingredienser ned inden du mikser cocktailen. Hav gerne din appelsinlikør, tranebærjuice og champagne i køleskabet omkring 2 timer inden du vil mikse sammen. Selv hvis du bruger is i, vil din drink kun blive bedre, hvis du har dine ingredienser godt afkølet inden.

Når det kommer til appelsinlikøren er det vigtigt at du køber en af god kvalitet. Vi anbefaler mærker som Cointreaue, Combier eller Grand Marnier. Disse er alle gode likører som vil give din Poinsettia cocktail en fremragende smag.

Forfriskende poinsettia cocktail til vinteren
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Poinsettia

Poinsettia er en forfriskende tranebærcocktail – perfekt til de kolde måneder når julen nærmer sig
Forb. tid1 minute
Tilb. tid1 minute
Samlet tid2 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Appelsinlikør, Champagne, Drink med vin, Mousserende vin, Tranebærjuice
Antal: 1 Drink
Kalorier: 103kcal

Ingredienser

  • 1.5 CL Appelsinlikør
  • 6 CL Tranebærjuice
  • 6 CL Champagne
  • Friske tranebær til pynt
  • 1 Frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

  • Hæld den afkølede appelsinlikør og tranebærjuice i dit glas
  • Rør godt rundt i ingredienserne, så de samler sig
  • Top cocktailen af med champagne
  • Pynt med tranebær og rosmarinkvist

Nutrition

Calories: 103kcal

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top