Frisk Paloma cocktail med grapefrugt og sodavand i et glas med is og en citrus skive

Paloma Opskrift | Den Friske og Boblende Klassiker

Er du klar til at blive introduceret til en sand sommerfavorit, der vil blæse dine smagsløg omkuld? Paloma er en klassisk mexicansk cocktail, der kombinerer tequila, grapefrugt og brus for at skabe en lækker og forfriskende drik. I denne artikel vil vi dykke ned i Paloma cocktailens historie, hvilke typer af alkohol der passer godt, nogle spændende variationer og sjove fakta, der vil gøre dig til en sand Paloma-ekspert.

Historien bag Paloma

Paloma er en populær cocktail med mexicansk oprindelse, og selvom dens nøjagtige rødder er omdiskuterede, er det generelt accepteret, at denne drink stammer fra 1950’erne eller 60’erne. Nogle mener, at Paloma blev opkaldt efter en populær mexicansk folkesang fra den tid, mens andre hævder, at den fik sit navn efter en bartender, der var kendt for at lave denne lækre cocktail.

Typer af alkohol, der passer godt til Paloma

Paloma cocktailens hovedingrediens er tequila, og det er vigtigt at vælge en god kvalitet tequila for at opnå den bedste smagsoplevelse. Her er et par forslag:

 1. Blanco tequila: En ung, klar tequila, der ikke er lagret, hvilket giver en frisk og ren smag, der passer godt til Paloma.
 2. Reposado tequila: En tequila, der er lagret i mellem to måneder og et år i egetræsfade, hvilket giver en mere afrundet og kompleks smag.

Andre variationer af paloma

Paloma er en alsidig cocktail, der kan tilpasses og justeres efter dine personlige smagspræferencer. Her er nogle populære variationer:

 1. Spicy Paloma: Tilsæt en skive jalapeño eller et strejf af chilisauce for at tilføje et krydret kick til din Paloma.
 2. Mezcal Paloma: Udskift tequilaen med mezcal, en anden mexicansk spiritus lavet af agave, for at tilføje en røget smagsdimension til din cocktail.
 3. Paloma Rosada: Erstat den almindelige grapefrugtsoda med pink grapefrugtsoda for en sødere og mere farverig version af Paloma.
Frisk Paloma cocktail med grapefrugt og sodavand i et glas med is og en citrus skive
Udskriv
No ratings yet

Paloma

Frisk og boblende cocktail med tequila, grapefrugt og sodavand
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid6 minutter
Samlet tid9 minutter
Ret: Cocktail, Drinks
Keyword: Cocktail med tequila, Mexicansk Cocktail
Antal: 1 Drink
Kalorier: 126kcal

Ingredienser

 • 60 ml Tequila (blanco eller reposado)
 • 30 ml Friskpresset grapefrugtjuice
 • 15 ml limejuice
 • 7,5 ml Sukkerlage (simpel sirup)
 • Grapefrugtsodavand
 • Is
 • Salt til kantningen af glasset (valgfrit)
 • Grapefrugt- eller limeskive til pynt

Sådan gør du

 • Hvis du ønsker en saltkant på glasset, frugt kanten af et highball-glas med en limeskive og dyp glasset i salten for at skabe en jævn saltkant
 • Fyld derefter glasset med is
 • I en shaker, kombiner tequila, grapefrugtjuice og limejuice og sukkerlage og ryst ingredienserne godt sammen
 • Hæld mixen i highball glasset og pynt med en grapefrugt- eller limeskive

Hvis Paloma har vakt din interesse for at udforske andre cocktails, vil du helt sikkert elske at prøve disse lækre og populære drinks:

 1. Margarita: En anden mexicansk favorit, der kombinerer tequila, limejuice og appelsinlikør for en perfekt balance mellem sødme og syrlighed.
 2. Mojito: En klassisk cubansk cocktail, der blander rom, frisk mynte, limejuice og sukker for en forfriskende og let drik.
 3. Negroni: En sofistikeret italiensk cocktail, der indeholder gin, Campari og sød vermouth for en bitter-sød smagsoplevelse.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top