Mimosa er – ligesom Bloody Mary – en drink der egner sig utrolig godt til at slubrer i sig, når man er ude eller hjemme og nyde en god brunch. En Mimosa drink er utrolig nem at lave, da den kun har to ingredienser, og derfor afhænger smagen også af, hvilke ingredienser du vælger at bruge. Vælger du en billig mousserende vin, kan du hurtigt ende med hovedpine, men kender du en billig og god én, du virkelig godt kan lide, så brug den!
Mimosa er en drink du kan lave med Cava, Prosecco, Champagne eller andre mousserende hvidvine, hvorefter du blander med en citrus juice, ofte appelsinjuice. Man kan også bruge andre former for juice; såsom blodappelsinjuice og grapejuice, men den traditionelle Mimosa laves med kølet appelsinjuice og Champagne.
Hvad er en Mimosa?
En Mimosa cocktail er en forfriskende og læskende drink med Cava eller andre mousserende vine og er en fast bestanddel af menukortet, hvad angår brunch drinks. Som nævnt tidligere, så er Mimosa appelsinjuice, ofte normalen, men man kan også bruge andre frugter fra appelsin-familien, som for eksempel blodappelsin eller klementiner.
Mimosa drink opskriften er meget simpel, den indeholder kun to ingredienser, og derfor er det vigtig at vælge nogle gode råvarer.
Ingredienser i Mimosa
Når du skal vælge ingredienser til din Mimosa cocktail, så vil vi anbefale at du vælger en tør mousserende hvidvin. Champagne er ofte det traditionelle valg, men er ofte dyrere end alternativerne – Cava eller Prosecco – og det kan også være synd at blande juice i en dyr Champagne, da du ikke ville kunne smage de delikate smagsnuancer. Men er du ikke så meget til Champagne, så kan en Mimosa cocktail være en god måde at få nydt de til tider dyre dråber.
Hvad angår juice, så er kold frisk appelsinjuice, det bedste valg til din Mimosa opskrift. Hvis du køber appelsinjuice i dit lokale supermarked, så gå efter en af høj kvalitet og ikke af koncentrat. Kan du godt lide appelsinjuice med frugtkød i, så genovervej det lige – det er ikke altid, at det går lige godt sammen med de mange bobler fra Cava, Prosecco eller Champagne.
Hvis du vil presse dine egne appelsiner, så gør det i god tid, inden du skal servere din Mimosa, så du har tid til at køle juicen af. Det kan være en god idé at si din pressede juice, hvis der er meget frugtkød i. Og husk, du behøver ikke kun at bruge appelsiner, du kan også presse blodappelsiner eller klementiner. De byder begge på dejlig juice til at pifte din Mimosa opskrift op.
Den perfekte Mimosa opskrift
Det er meget individuelt, hvad den perfekte Mimosa oprskrift er, da blandingsforholdet kommer meget an på, hvad den individuelle person fortrækker. Det perfekte blandingsforhold er derfor op til dig, men vi vil anbefale, at du prøver med 50/50 og tilpasser derefter – det skader aldrig at drikke mere end én!
Når vi laver Mimosa, er det med 2 dele mousserende vin til 1 del appelsinjuice – så er de lette, boblende og rammer lidt hårdere. Det er sådan vi altid har lavet dem. Hvis du bedre kan lide, at din Mimosa drink er lidt sødere, så start med 50/50, og derefter kan du altid tilføje mere appelsinjuice, hvis den skal være sødere. Efter et eksperiment, og en til to Mimosa cocktails senere, så ved ud præcis, hvordan din Mimosa skal blandes.
Alkoholfri Mimosa
Er du i en situation, hvor du virkelig har lyst til smagen af Mimosa, eller skal servere for nogen, der ikke drikker alkohol, så kan du lave en meget nem alkoholfri Mimosa, som overraskende nok smager utrolig meget af en traditionel Mimosa. Det eneste du skal bruge, er ginger ale og frisk appelsinjuice. Ligesom Mimosa med alkohol, så er blandingsforholdene de samme, bare med ginger ale som substitut for den mousserende vin – andre substitutter for mousserende vin, kan du læse meget mere om på en vinblog.
Mimosa
Ingredienser
- 10 CL Appelsinjuice
- 10 CL Mousserende vin
- Champagneglas
Sådan gør du
- Start med at sørge for at alle dine ingredienserer kolde
- Hav champagneglassene klar. De hjælper med at bibeholde boblerne
- Hæld dit valg af mousserende vin i først
- Husk at hold glasset lidt skråt
- Hæld appelsinjuice oveni den mousserende vin
- Rør ikke rundt!
- Servér