Margarita med lime og margarita glas

Margarita opskrift | Den klassiske opskrift på margarita

Med denne margarita opskrift får du en drink, der har en god kombination af lime og sødme fra appelsinlikør med den karakteristiske styrke af tequila, der rammer alle de rigtige smagsnuancer. Hvis du derfor i forvejen er vild med tequila, er denne opskrift på margarita værd at prøve. 

Margarita til drinks aftener 

Denne type opskrift på margarita er en fantastisk tilføjelse til dine drinks aftener du afholder med familien eller venner.

En margarita er nemlig lavet på tre ingredienser, og så ser den både pæn ud, men har også høj alkoholprocent. Du kan dertil nemlig lave enkelte serveringer af tequila eller lave en hel kande til dem af dine venner, der nu ønsker at smage.

Med dens friske aromaer fra appelsinlikøren samt isterningerne du tilføjer, er det en fantastisk cocktail, der føles forfriskende og nedkølende på en varm sommerdag. 

Hvilken tequila skal jeg vælge?

Det er altafgørende at du vælger en tequila af god kvalitet, når du skal lave en margarita. Størsdelen af margaritas aromaer og smagsnuancer kommer nemlig fra tequilaen. Derfor er det vigtigt, at du vælger en blanco/silver tequila, der er lavet på 100% blå agave. 

Hvis det ikke allerede står på etiketten, er det ofte et mix, hvor tequilaen indeholde andre 49% andre typer sukkerarter end agave. 

Dertil er det også vigtigt, at du bruger friskpresset limejuice og vælger en appelsinlikør af god kvalitet. På den måde er du forsikret, at du får en margarita cocktail, der vil imponere dig selv og dine gæster.

Margaritas historie

Margaritas historie og dens oprindelse er ikke fastlagt. Men det siges, at opskriften på Margarita blev opfundet tilbage i 1948 i Acapulco, Mexico, hvor en Dallas socialite blandede tequila med Cointreau og limejuice for hendes gæster. 

Andre siger, at margaritaen er et twist af den populære mexicanske drink ved navn Daisy (Margarita er spansk for “Daisy”), som indeholder mere eller mindre de samme ingredienser som en margarita. Daisy kan laves på alle typer spiritus, og indeholder appelsinlikør samt danskvand. Hvis du fjerner danskvanden og tilføjer Tequila, har du en margarita. 

Men hvad end der er dens oprindelse, ændre det ikke, at en Margarita er en drink, der er værd at prøve. 

Margarita med lime og margarita glas
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Margarita

Lækker, forfriskende og nem opskrift på Margarita, der kan serveres på selv de varmeste sommerdage. Opskriften kan også tilpasses til et helt selskab, hvis det ønskes.
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Cocktail med tequila, Limesaft, Margarita, tequila
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 241kcal

Ingredienser

 • 6 CL Tequila (á 100% blå agave)
 • 1,5 CL Cointreau eller anden appelsinlikør
 • 3 CL Friskpresset limejuice
 • 1,5 CL Agave sirup
 • Limebåd til pynt
 • Salt til randen af glasset
 • Isterninger

Sådan gør du

 • Starter med at tilføje tequila, appelsinlikøren, limejuice og agave siruppen i en shaker, der er fyldt med isterninger.
 • Ryst indtil shakeren føles afkølet.
 • Si derefter over et afkølet cocktailglas.
 • Afslut med at tilføje salten til randen af glasset og en limebåd til pynt.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top