Lækker opskrift på den velkendte isbjørn drink

Isbjørn drink opskrift | Den blå lagune cocktail

Den klassiske Isbjørn drink er nok en drink som langt de fleste af os har stødt på på et eller andet tidspunkt i vores liv. Om end det har været til havefester eller i nattelivet, så kender vi alle den nærmest hypnotiserende blå farve, som kendetegner drinken så godt.

De enkelte ingredienser som udgør Isbjørne drinken er da også lette at have med at gøre. Det eneste der kræves for at lave en god Isbjørn er vodka, sprite og blå curacao – hvor drinken også får sin kendte farve af. En farve som oftest ender med at farve vores tunger til også.

Da den netop er så let at mixe og servere, er det derfor ingen overraskelse, at den er så hyppigt fundet til konfirmationer, studentergilder, 18 års fødselsdage og mange andre private arrangementer der afholdes i løbet af årene, hvor der også skal laves f.eks. mad i airfryer eller andre lækre retter.

Hvor stammer Isbjørn drinken fra?

Som ved så mange andre kendte drinks, såsom Tom Collins, så er drinken ikke opkaldt efter vedkommende som opfandt den. Det er trods alt også sjældent at en isbjørn mixer en drink og serverer dig en forfriskende vodka drink.

Det er svært at helt at bestemme hvor isbjørn drinken stammer fra. Nogle mener det blot er det danske navn for drinken blue lagoon, mens andre mener det er en dansk opfindelse. Hvad end drinkens oprindelse er, så er det ikke svært at se, hvor den for sit navn fra.

Kan man lave Isbjørn drink alkoholfri?

Den klassiske Isbjørn bliver selvfølgelig serveret med vodka i, men derfor kan man stadig nyde drinken, hvis ikke man drikker alkohol. Dette er især lækkert, hvis du har venner eller familie, som ikke drikker alkohol, men stadigvæk gerne vil nyde en forfriskende blå drink.

En alkoholfri isbjørn er også en oplagt drink, hvis børnene holder klassefest og gerne vil have nogle farverige drikkevare mens de hygger sig.

Her skal du selvfølgelig blot undlade at blande vodka i drinken. Udover dette følger du blot opskriften som normalt. Curacao indeholder nemlig intet alkohol. Du kan derfor sagtens hælde blå curacao i drinken, for at give den sin velkendte farve.

Isbjørn med blå Bols

Hvis du virkelig vil have en drink med smæk i, så tilsæt blå bols i stedet for den blå curacao. Blå Bols vil give drinken sin kendte blå farve, men vil samtidig også tilføje yderligere alkohol til drinken.

Blå Bols Curacao er en forfriskende appelsin likør, med smag af syrlige frugter som citrus, mandarin og selvfølgelig appelsin. Hvis du gerne vil tage din isbjørn drink til det næste niveau, og give dem et helt nyt twist, så er blå Bols altså en virkelig god måde at gøre dette på.

Lækker opskrift på den velkendte isbjørn drink
Udskriv
4.58 fra 7 stemmer

Isbjørn Drink

Lækker opskrift på den hypnotiserende blå-farverede cocktail
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid4 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Appelsinlikør, Curacao, Dansk drink, Sprite, Vodka
Antal: 1 Drink
Kalorier: 83kcal

Ingredienser

  • 2 CL Vodka
  • 8 CL Sprite
  • 2 CL Blå Curacao
  • Isterninger
  • Skive citron eller lime som pynt

Sådan gør du

  • Start med at hælde isterninger op i et glas
  • Tilføj dernæst vodka og Sprite
  • Afslut med at tilføje blå Curacao, så den får dens velkendte blå farve

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top