Forskellige gin flasker

Gin mærker

På denne side vil du blive præsenteret for forskellige typer af gin mærker – alt fra dyre gin mærker, danske gin mærker til de bedste gin mærker. Gin som en alkoholisk drink er uden tvivl steget i popularitet de seneste par år, hvor du formentlig er stødt på den ellers velkendte og moderne drink med tonic. Desuden har gin connaisseur og almindelig gin nydere mulighed for at prøve kræfter med mange variationer af gins, da reglerne for hvad gin skal indeholde, er ganske små. 

Hvad er gin?

Gin er en kornbaseret alkoholisk drik, der er lavet på enebær og ofte diverse botaniske aromater. Gin er verdenskendt, og er faktisk en er verdens mest populære spiritus. Desuden kan den alkoholiske drik bruges til tusindvis af cocktails, da den fungerer godt med mange blandere, hvor den mest populære blanding er med Indian Tonic Water. 

Gin fik i starten et dårligt ry, da den tildelt navnet ‘Mother’s Ruin’ i 1700’erne. Dette skyldtes, at gin primært blev lavet gennem ikke-licenseret produktioner i England, da importerede versioner af ginen blev beskattet tungt. 

Dette skabte specifikke gin-butikker og gin-pubber, som forårsagede asocial adfærd og dødsfald, da det alkoholikerne endte med at besøge disse typer af spiritus butikker for at tilfredsstille ens afhængighed, da gin var frit tilgængelig og billig. Det endte med, at der kom en ny lovgivning, som fik kontrolleret gin-problemet.

Hvad er gin lavet af?

Som nævnt førhen er gin en kornbaseret alkoholisk gin, der er lavet på enebær og mange typer af diverse aromater, der skal være med til at tilfører lækker smag. Den aromatiske ginfremstilling kan dog tage mange år at perfektionere, da fremstillingen netop involverer en kompleks forståelse af de aromatiske forbindelser fra de nøje udvalgte botaniske planter. Da gin kan kombineres med mange typer af aromater, betyder det også, at der findes et kæmpe udvalg af gin typer. 

Hvordan fremstiller og producerer man gin? 

Det er nemt at fremstille gin, da gin fremstilles ved at destillere en neutral korn med enebær og andre botaniske planter, der skal være med til at give spiritussen en lækker smag og fyldig smag. De udvalgte botaniske planter, der skal være med til at give en anderledes smag, er med til at supplere den ellers velkendte gin duft af enebær. 

Hvis du gerne vil lave din egen gin kan du gøre det derhjemme i køkkenet, hvor du også har rig mulighed for at tilføje dine egne krydderier, frugter og andre smagselementer. 

Scroll til toppen