Bedste opskrift på Espresso Martini cocktail

Espresso Martini opskrift | Martini med kaffe

Denne lækre opskrift på en Espresso Martini skal du ikke gå glip af. Den smager umådelig godt, og er tilsvarende en god pick-me-up cocktail, der kan få dig til at holde dig vågen en sen eftermiddag efter en lang arbejdsdag.

Der er også rigtig mange, der er vilde med denne Martini, da den har en cremet konsistens og en lækker fyldestgørende smag af kaffe. Hvilket også har været med til at gøre det til en populær drinksopskrift. 

Hvordan laver man en god Espresso Martini?

Der er egentlig ikke behov for de største færdigheder indenfor bartending, når det kommer til at lave den bedste Espresso Martini. De eneste ingredienser du har brug til en klassisk Espresso Martini er espresso, Kahlua (en kaffelikør), vodka, isterninger og eventuelt kaffebønner til pynt. 

Hvis man tager et kig på opskriftens ingredienser, så har den egentlig ikke noget med Martini at gøre, da den hverken indeholder gin eller vermouth.

Valg af kaffe

Hvis du har en espressomaskine, kan du snildt bruge maskinen til at lave den varme kaffe du skal bruge til opskriften. Det kan virke overflødigt at varmbrygge en shot kaffe, da den bliver afkølet i shakeren, og dertil serveres den i et afkølet glas. 

Men hvis du gerne ønsker, at du får den æstetisk-typiske Espresso Martini med skum på toppen, er mit råd, at du laver en varm kop kaffe. Hvis du ikke har en espressomaskine, kan du også bruge en anden type stærk kaffe. 

Bedste vodka til Espresso Martini

Når det kommer til valg af vodka til din Espresso Martini, handler det primært om hvilken vodka du kan lide. Der er nemlig ikke en type vodka, som er det primære valg. Derfor kan du sagtens vælge en vodka, der passer indenfor dit budget, og som du selvfølgelig også godt kan lide. 

Historien om Espresso Martini

Espresso Martini blev opfundet i London, og fik sit debut i slutningen af 80’erne. Opskriften på den klassiske Espresso Martini blev opfundet af den britiske bartender Dick bradsell. 

Legenden om opskriftens oprindelse siger, at Kate Moss besøgte Dick Bradsell i Fred’s Club i London, og bad om en drink, der ville “vække mig, og derefter f**k mig op” på samme tid. Han fulgte hendes ønske, og blandede derefter vodka med espresso og kaffelikør. 

Bedste opskrift på Espresso Martini cocktail
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Espresso Martini

Lækker opskrift på Espresso Martini, der smager udsøgt, og som helt sikkert vil vække dig efter en lang arbejdsdag.
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid3 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Cocktail, Cocktail med vodka, Drinksopskrift, Espresso, Espresso Martini, Martini
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 124kcal

Ingredienser

 • 6 CL Vodka
 • 2 CL Kaffelikør (Ofte Kahlua)
 • 3 CL Frisk brygget espresso
 • 2 CL Sukkersirup
 • Isterninger
 • Kaffebønner til pynt

Sådan gør du

 • Start med at tilføje isterninger i en shaker.
 • Tilføj dernæst vodka, kaffelikør, espresso og sukkersirup i en shakeren.
 • Ryst shakeren indtil den føles afkølet.
 • Sigt dernæst i et afkølet cocktail glas.
 • Tilføj eventuelt 3 kaffebønner til pynt.

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top