Opskrift på Dark and Stormy. Lækker forfriskende cocktail

Dark and Stormy opskrift | Forfriskende cocktail til de varme dage

Dark and Stormy opskriften, eller Dark ‘n’ Stormy som den også kaldes, er en super lækker og let at lave cocktail opskrift med en forfriskende trio bestående af mørk rom, ginger beer og lime. Selvom opskriftens navn antyder mørke og kolde dage, passer drikken perfekt til de lune sommeraftener. 

Ingredienserne er meget ens med Moscow Mule opskriften, og burde derfor være en let overgang for folk der kan lide vodka, og som ønsker at prøve noget nyt. Den eneste forskel er, at vodkaen er udskiftet med mørk rom.

Historien bag Dark and Stormy opskriften

Der er mange forskellige versioner af drikkens oprindelse. Men der findes en version, der virker til at være den mest sandsynlige. 

Et medlem af Gosling-familien, der er kendt for at lave spiritus, sejlede fra England til Virginia i 1806, men på grund af mangel på vind endte han i stedet ved Bermuda. 

Her fortsatte han udviklingen af spiritus, og endte med at udvikle Goslings mørke rom, der den originale rom til Dark and Stormy. Flere år senere blev ingefærøl blandet med Goslings rom, da ingefærøl på daværende tidspunkt blev brugt til at lette søsyge. 

Hvilken rom til dark and stormy

Det eneste, der er nødvendigt for at lave denne frugtagtig drink med rom, er en mørk rom med massere af smag, og en lækker ingefærøl, eller det der kaldes ginger beer. 

Hvis du gerne vil følge i traditionernes fodspor, kan du vælge Gosling’s Black Seal Rum, der er den originale rom til Dark and Stormy, og Barritt’s Ginger Beer, som er ginger beer. Der findes dog et hav af alternativer, der skaber en lige så velsmagende drink. Derfor findes der ikke den bedste rom til dark and stormy, men du skal i stedet vælge den mørke rom, du synes smager bedst. 

Dark and stormy ingredienser

Heldigvis er ingredienserne meget simple, som nævnt ovenover. Det eneste du skal bruge for at lave denne opskrift er mørk rom, ginger beer og en smule lime til pynten.

Hvis du vil lave bermudas originale version af Dark and Stormy, er det ikke nødvendigt at tilføje limejuice til opskriften. 

Det gode ved Dark and Stormy er også, at du nemt kan udskifte spiritussen til hvilken som helst anden uden, at opskriften smager mindre dårlig. Så hvis du hellere er til gin i Dark and stormy, kan du vælge det fremfor mørk rom. På den måde får du den cocktail, der kaldes Gin-Gin Mule. 

Opskrift uden alkohol

Hvis du gerne vil prøve at lave en alkoholfri version af Dark and Stormy, kan du vælge at udskifte den mørke rom ud med Monin Carribbean sirup, som er en alkoholfri sirup med smag af rom. 

Opskrift på Dark and Stormy. Lækker forfriskende cocktail
Udskriv
4.43 fra 7 stemmer

Dark and Stormy

Lækker forfriskende cocktail, der består af mørk rom, ginger beer og limejuice. Super god drink til varme sommerdage.
Forb. tid2 minutter
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid4 minutter
Ret: Drinks
Keyword: Cocktail, Cocktail med rom, Dark ‘n Stormy, Dark and Stormy, Mørk Rom
Antal: 1 Cocktail
Kalorier: 211kcal

Ingredienser

  • 6 CL Mørk Rom
  • 2 CL Limejuice
  • 15 CL Ginger Beer (eller nok mængde til at fylde glasset op)
  • Limebåde
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Start med at fylde et highball glas op med isterninger
  • Hæld derefter den mørke rom i glasset samme med limejuicen
  • Rør rundt i glasset indtil det føles afkølet, og hæld herefter ingefærøllen i, indtil glasset er fyldt.
  • Afslut med en limebåd til pynt

Nyeste drinksopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll to Top